Lampe Berger

De Lampe Berger werd meer dan 100 jaar geleden uitgevonden om de woekering van microben in de ziekenhuizen te lijf te gaan. Het idee van Maurice Berger, apotheker, was om de lokalen die een permanente hygiëne (ziekenhuizen, klinieken…) vereisen te ontsmetten. In juni 1898 legde hij het eerste patent Lampe Berger neer.

Lampe Berger – vaak gekopieerd of geïmiteerd, maar nooit geëvenaard – heeft onophoudelijk geïnvesteerd in onderzoek en innovatie om de gebruikers de meest doeltreffende en veiligste luchtreiniger, -verfrisser en –ververser op de markt aan te bieden.

In de loop der tijd is Lampe Berger zowel het meest doeltreffende ontsmettingsmiddel voor huishoudelijk gebruik op de markt (dankzij zijn vermogen bepaalde moleculen die verantwoordelijk zijn voor slechte geurtjes te vernietigen ), als een esthetische en originele parfumverstuiver, om thuis een kwalitatief hoogstaande geur te verspreiden.
Dankzij de doeltreffende werking om mensen te beschermen tegen de risico’s van de aanwezigheid van micro-organismen in de lucht heeft het Merk Lampe Berger zijn reputatie opgebouwd.

Lampe Berger is vandaag de dag aanwezig in 72 landen en 85% van haar omzet wordt buiten Frankrijk gemaakt. Het is dan ook het pronkstuk van de export van een eeuwenoude knowhow die getuigt van de traditionele Franse levensstijl.

Werking van de Lampe Berger

Vul de lamp voor maximaal 2/3 met één van onze vloeistoffen. Laat de vloeistof eerst 20 minuten intrekken. Steek daarna de brander aan en blaas deze na 2 minuten weer uit.
De katalytische brander is het belangrijkste onderdeel uit de lamp, deze bereikt uiterst hoge temperaturen tijdens het gebruik. De catalytische ontbranding vindt plaats in deze brander.

De luchtverplaatsing in en rondom de brander zorgen voor een grondige ontgeurende werking.
De brander maakt het mogelijk de moleculen te vernietigen van de onaangename geur van tabakslucht, kooklucht en andere luchtjes binnenshuis. Het roept ook een halt toe aan de verspreiding van bacteriën (waarvan de effectiviteit door een labaratorium is vastgesteld).

Vanuit het midden van de lamp wordt de geur verspreidt waarmee de Lampe Berger is gevuld.

De drie basisfuncties van de Lampe Berger worden tegelijkertijd uitgevoerd:

  • Het verjagen van onaangename geuren.
  • Het verspreiden van de geur.
  • Het zuiveren van de lucht om verspreiding van bacterien te voorkomen.

De Lampe Berger heeft een katalytische werking, waardoor de moleculen in de lucht die de onaangename geuren veroorzaken ( o.a. kook-, rook- en tabaks- en rioollucht) worden geneutraliseerd. Lampe Berger beperkt ook de verspreiding van bacteriën. Daarnaast kan dus de Lampe Berger een parfum naar keuze verspreiden.

De werking onderscheidt zich dus van de traditionele luchtverfrissers, die een geur afgeven welke de andere geurtjes moet overheersen. Lampe Berger zuivert eerst en geeft dan eventueel een geur af. Resultaat: een zuivere natuurlijke lucht in slechts 30 minuten.