Het Sfeerhuis
Painting the Past
Vrijdagavond 27 maart hebben wij geen koopavond. Zaterdag staan wij graag weer voor u klaar. Pas goed op uzelf en elkaar. Graag tot dan!

Wonen met de seizoenen deel 2

Winterkamer
Achter de tafel begint het woongedeelte van de keuken. Hier gaat de kamer plots omhoog tot wel acht meter. De schuine wanden worden gedragen door donkere houten balken. In de nok hingen de bewoners een ventilator met houten bladen die ze in dezelfde bruine kleur beits- ten. Eronder staat een royale zwarte bank in een stoere zwarte stof.Glanzende sierkussens zorgen voor een verfrissend contrast. Vanaf hier is het uitzicht over de tuin en de nabijgelegen weilanden prachtig.“We zitten fijn dichtbij de tuin en wandelen zo naar buiten. Vandaar dat we hier graag in de zomer zitten. We noemen dit ook altijd onze zomerkamer. In de winter zitten we vaker in het voorhuis. De ruimtedaar is kleiner en knusser én er staat een open haard. Dat is dus onze winterkamer.” 

Glanzend behang
De schouw in die winterkamer springt direct in het oog. Het is een fraai geornamenteerd exemplaar van zandsteen. Het rookkanaal erboven is bekleed met zacht glanzend behang met een klassiekbloemmotief. Dezelfde glans komt terug in het champagnekleurige chintz dat voor de hoge boogramen hangt. De zithoek rond de haard bestaat uit stoere meubels met linnen stoffen. In het midden staateen vierkante capitonneerde footstool, die dienst doet als salontafel. “De sfeer hier is wat warmer dan in de keuken, waar het wat stoerder en landelijker is. Ik vind het leuk om met die verschillende stijlente spelen.” Ook het uitzicht vanuit de winterkamer is bijzonder. Aan de overzijde van de weg ligt een poel voor het wild uit de omringende bossen. In de winter zien Nicole en Wim er vaak hoe de herten erkomen drinken. 

Schuine wanden
Boven veranderde de indeling na de brand volledig. Een logeerkamer werd inloopkast en ook de badkamer kreeg een andere plek. Nicole tekende zelf het ontwerp tussen de schuine wanden. “We maakten twee douches naast elkaar tegen de enige hoge, rechte wand. Als we staan te douchen, kijken we via twee kleine ramen mooi uit over de weilanden.” De slaapkamer heeft dezelfde verrassende hoogte als de keuken. Het kersenkleurige bed verfde Nicole licht, evenals de zwarte schouw in de hoek. “Het hoeft niet allemaal heel veel geld te kosten. Soms bereik je met een lik verf al een heel verrassend resultaat.” In de hoek maakte een timmerman een kledingkast voor Wim. In de deuren freesde hij verticale lijnen voor een robuust effect. 

  

Veranda
Tijdens de verbouwing woonden Nicole en Wim in het gastenverblijf naast de boerderij. Het gebouw oogt authentiek doordat oude gevelstenen zijn gebruikt. Binnen bleef de balkenconstructie in de nokmooi in het zicht. Centraal in de ruimte staat een vierkante jacuzzi.  “Eigenlijk hoort hij buiten te staan”, aldus Nicole. “Maar ik ken mezelf, dan vind ik het in de winter te koud. Nu zetten we de tuindeurenopen en hebben we toch contact met buiten.” Gasten verblijven hier in alle comfort. Want behalve een jacuzzi en een kleine keuken heeft het huisje ook een sauna en een eigen badkamer. “Maar het is óókeen perfecte plek voor een feestje”, zegt Nicole lachend. “Zeker met de veranda erbij. In de zomer gaan daar ’s avonds de gasbranders aan zodat we nog heel lang met een fles Prosecco of rosé buiten kunnenzijn.”

Andere wereld
Aan de wanden van het verblijf hangen zwart-witfoto’s van de paarden Oscar en Snowball. Een paar meter verder in de stal zijn ze in het echt te bewonderen, samen met Letta, Roxanne en Indy. “We zeggen altijd ‘we hebben paarden.’ En niet ‘we rijden paard’. Ze zijn veel meer voor ons dan gebruiksvoorwerpen. Een leven zonder die dieren kunnen we ons gewoon niet voorstellen.” De paarden maken het  wonen voor Nicole en Wim op deze bijzondere plek compleet. “Na een drukke dag is het hier lekker thuiskomen. Dan gooien we alles van ons af, trekken we de rijbroek aan en gaan we met de paarden het bos in. Dan ben je ineens in een heel andere wereld.”

‘t Sfeerhuis
Karin Mooren van ’t Sfeerhuis Interieur & Decoratie in Zutphen dacht samen met Nicole verschillende interieuroplossingen uit voor de oude boerderij. “Wat ik vooral zo leuk vond, was dat de bewoners open stonden voor iets nieuws. Veel mensen kiezen voor veilig, Nicole durfde eens iets anders. Op de schouw koos ze bijvoorbeeld niet voor een verfje maar voor een chic glanzend behang vanVilla Nova. De Van Buuren eettafelstoelen liet ze bekledenmet leer in een aparte slangenprint. Ook de keuze voor de gordijnen is niet alledaags. Ze komen uit de collectie Diamonds van Eric Kuster. In de woonkamer hangt prachtige chintz, heel chic. In de woonkeuken koos Nicole voor wat soberder linnen, maar dan wel weer met een glansje.Het eindresultaat is een verrassend stoer interieur met een zekere chic.” Meer informatie over ‘t Sfeerhuis op www.hetsfeerhuis.nl


<< Terug

Wat kunnen wij voor u doen ?


Advies bij uw inrichting
Advies bij uw inrichting
Op basis van uw wensen en onze kennis.
Kwaliteit en sfeervol meubulair
Kwaliteit en sfeervol meubulair
Sfeervol ingericht met passende stoffen.
tijlvolle decoratie
Stijlvolle decoratie
Windlichten, spiegels, haarden en meer...
'Painting the Past
Painting The Past
Authentieke tinten in hoogkwaliteit verf.
en nog veel meer...

't Sfeerhuis

Contactinformatie

Het Sfeerhuis Interieur & decoratie
Masiusplein 19
6901 CH Zevenaar
Tel: 0316-240733
Email: klik hier