Het Sfeerhuis
Painting the Past
ZONDAG 11 JUNI: KOOPZONDAG & BIERPREUVENEMENT Tijdens het #Bierpreuvenement gezellig een biertje proeven? Of gewoon zin in een ontspannen dagje in Zevenaar? Dat kan. Wij zijn morgen 11 juni geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Dus kom gezellig winkelen. Vast en zeker: het wordt genieten in Zevenaar (zelfs de weersvoorspelling is voor zondag positief!)

Binnen Kijken
Wonen met de seizoenen

In samenwerking met het blad "Binnenkijken  - Wonen met de Seizoenen", heeft Het Sfeerhuis een artikel gepubliceerd met hierin verschillende wooninrichtingen waar aan Het Sfeerhuis heeft gewerkt. Hieronder ziet u het volledige artikel.

 

Zodra de zomer voorbij is, nestelen Nicole Veuger en Wim Lubbers zich in hun winterkamer. Hier, in het kleine voorhuis van hun boerderij, gaat dan de haard aan onder een sierlijke zandstenen schouw. Als de dagen weer lengen, is de ruime en lichte zomerkamer bij de tuin favoriet. Zo verhuizen de bewoners mee met de seizoenen. Het is even zoeken naar de entree van de woning van Nicole Veuger en Wim Lubbers. Er loopt een keurig recht grindpad naar de voordeur in het midden van de authentieke Veluwse T-boerderij. Maar hetpad is door strakke hagen omgeven en heeft nergens een opening. Blijkbaar heeft de voordeur, die precies in het midden prijkt, een puur decoratieve functie. “Deze boerderij werd vermoedelijk sinds debouw in 1892 bewoond door twee families”, verklaart Nicole even later. “Wij wonen aan deze zijde, onze buren in het linkergedeelte. Zowel het woonhuis als de deel erachter zijn in het midden gesplitst.Aan de buitenkant zie je dat eigenlijk niet. Ook omdat we een gezamenlijke voortuin hebben gemaakt. Maar achter de gevel gaan twee totaal verschillende huizen schuil.”


Paardenmeisje
Nicole en Wim ontdekten hun boerderijtje negen jaar geleden. Ze zochten toen al een tijdje naar een betaalbare opknapper in een landelijke omgeving. “Ik droomde er vroeger al van om buiten te wonen”,bekent Nicole. “Ik was een echt paardenmeisje en wilde niets liever dan een boerderij met een stukje grond voor een eigen paard.” Alles kwam samen op dit rustige plekje aan de rand van natuurgebied deVeluwe in Gelderland. De boerderij werd helemaal verbouwd naar de smaak van de nieuwe eigenaars. De grootste metamorfose was die van koeienstal naar grote woonkeuken. In de jaren die volgden,werden buiten de oude vervallen schuren vervangen door nieuwe bijgebouwen. Zo kwam er een gastenverblijf met ontspanningsruimte. En ook de gedroomde paardenstal kreeg hier een plek.

Wederopbouw
Net toen alle verbouwingen waren afgerond, brak er brand uit in de boerderij. “We zouden juli vorig jaar een feestje geven omdat eindelijk alles klaar was. Maar in mei brandde in een paar uur tijd de hele bovenverdieping af, inclusief het rietendak. Door de rook- en waterschade was het ook beneden een grote ravage. Eigenlijk konden alleen de keuken en de schouw in de kamer blijven staan. Dat was ontzettend zuur.” Maar veel tijd om te treuren namen Nicole en Wim niet. Er moesten plannen komen voor de wederopbouw. “Ik vond het leuk om daarmee bezig te zijn, dus heb me daar helemaal op gestort. We besloten toen wel: we gaan niet terugbrengen wat we ooit hadden.Dat lukt toch nooit helemaal. ‘Dan maar alles totaal anders’, was ons motto.”

  

Moderne twist

In een halfjaar tijd is de boerderij vorig jaar voor een tweede keer volledig gestript en opnieuw opgebouwd. De Engelse stijl en klassieke elementen die Nicole en Wim voorheen in huis hadden, kwamen niet meer terug. In plaats daarvan kregen de kamers een landelijk karakter met een chic en modern accent. “Ik was eigenlijk al een tijdje klaar met dat hele drukke. Ik had het interieur net voor de brand al wat rustiger gemaakt. Nu ik de kans kreeg om het opnieuw te doen, wilde ik helemaal switchen naar een soberdere stijl. Wat meer landelijk met een moderne twist.” Nicole en Wim kozen ook voor andere kleuren. Van rood en geel schakelden ze over naar rustige wit- en grijstinten van Painting the Past. “Dezelfde kleuren komen overal in huis terug, dat brengt rust. Ook met de vloer heb ik geprobeerd één lijn te creëren; overal liggen dezelfde geoliede eiken planken.”
 


Schots en scheef

Aan de indeling beneden veranderde weinig. De woonkeuken in de voormalige koeienstal beslaat nog altijd het grootste deel van het huis. De entree naar de verrassend grote én hoge woonkeuken gaatverscholen achter een deur met gekleurd glas in lood. “Mijn schoonfamilie was in het bezit van dit antieke glas in lood”, vertelt Nicole. “Het komt uit een oud Amsterdams café. Mijn schoonvader heeftalle stukken één voor één in een nieuwe schuifdeur gezet. Een heel karwei want het glas was schots en scheef.” In het eerste gedeelte van de ruimte staat een L-vormige handgemaakte houten keuken metBelgisch hardstenen blad. Voor de brand was hij crèmewit, nu hebben de kastjes een rustige grijsbruine kleur.


Bijzondere eenheid
Een opvallend element in de keuken is de eettafel. Er loopt een dik houten gebinte dwars door het blad. “Het plaatsen ervan had nog heel wat voeten in aarde”, vertelt Nicole. “We wilden heel graageen lange tafel op deze plek dicht bij de keuken. Maar dit gebinte was dragend en moest wel blijven staan. We bedachten toen om er een stuk uit te zagen. In het tafelblad maakten we een vierkant gat.Vervolgens schoven we het blad om de balk naar boven. Nadat de tafelpoten stonden, is de balk weer dichtgemaakt.” Het resultaat mag er zijn. De 117 jaar oude eikenbalk en de nieuwe eikentafel vormeneen bijzondere eenheid. Het strakke van de tafel wordt doorbroken door de klassieke eettafelstoelen van Van Buren. Nicole koos voor een gewaagde zwartleren bekleding met slangenprint.

Lees meer >>

Wat kunnen wij voor u doen ?


Advies bij uw inrichting
Advies bij uw inrichting
Op basis van uw wensen en onze kennis.
Kwaliteit en sfeervol meubulair
Kwaliteit en sfeervol meubulair
Sfeervol ingericht met passende stoffen.
tijlvolle decoratie
Stijlvolle decoratie
Windlichten, spiegels, haarden en meer...
'Painting the Past
Painting The Past
Authentieke tinten in hoogkwaliteit verf.
en nog veel meer...

't Sfeerhuis

Contactinformatie

Het Sfeerhuis Interieur & decoratie
Masiusplein 19
6901 CH Zevenaar
Tel: 0316-240733
Email: klik hier